Tuesday, March 17, 2015

Lamanya tinggal...

Bismillah...

Lamanya tinggal blog ni...
Emel yahoo pun dah lama tak usik. Sign in tadi, tengok2 dalam inbox, banyak giler bisnes masuk.
Ramai benor pelanggan yang nak tempah rumah burung, peti surat kayu dengan tikar mengkuang.

Saya mintak maaf banyak-banyak kepada sesiapa yang lama menunggu maklum balas dari saya.

InsyaAllah, ada kesempatan waktu kami akan siapkan tempahan/permintaan tuan/puan.

Terima kasih.

Saturday, February 2, 2013

Idea mana?

Assalamualaikum w.b.t.

Lama dah tak berblogging, bak kata Husna, blog terbiar macam ni, seperti..... hidup segan, mati tak mau... huhuhuh...

Bagaimanapun, anda boleh lawati jendilacraft.blogspot.com untuk barangan mengkuang terkini dan aktiviti-aktiviti jualan terbaru...

Terima kasih.

Wednesday, May 9, 2012

Pameran penyelidikan & inovasi TATIUC



Pameran Penyelidikan & Inovasi TATIUC (TARIE 2012) akan diadakan pada 18 - 19 Mei 2012 bertempat di Pusat Dagangan Terengganu (TTC), Kuala Terengganu. Program yang bertemakan "memperkasa budaya penyelidikan & inovasi" ini diharapkan dapat memberi banyak informasi dan pendedahan penyelidikan terkini di TATIUC kepada orang ramai disamping mempromosikan  TATIUC. Program ini dimeriahkan lagi dengan penyertaan pameran daripada pihak Telekom Malaysia, Sirim, Pusat Sains & Kreativiti Terengganu, TESDEC dan TTITC.

Semua rakyat Malaysia terutama pelajar sekolah rendah dan pelajar sekolah menengah dijemput hadir. Pelbagai hadiah menarik disediakan untuk  pengunjung bertuah, pemenang kuiz mahupun peserta kuiz.

Ikan di laut banyak berjuta,
Dapat seekor masak tumis,
Kepada semua rakyat jelata,
Jemputlah datang meriahkan majlis.

Ikan sepat si ikan haruan,
Ikan keli dalam sawah,
Otak berinformasi tambah pengetahuan,
Hati gembira dapat hadiah.


Wednesday, May 2, 2012

Adele

"Someone Like You"

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, "
Yeah

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."
Yeah

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."
Yeah

Thursday, April 26, 2012

Warga TATIUC baru

2 hari lepas berpeluang ke rumah Kak Aisyah untuk jumpa warga TATIUC yang baru. Namanya Nor Hana Danisha...
Baik sungguh Isya ni, tak meragam... tido je memanjang.


Ini Nor Hana Nia, kakak kepada Nurhana Danisya. Nia ni sayang sangat kat adik dia.


3 minggu sebelum tu, berpeluang ziarah ke rumah Kak Suhaila, jumpa warga TATIUC yang baru juga. Baby boy yang baik, diam je. Namanya ..... alamak, dah lupa... Ini lah jadi kalau berita lama baru nak post! Nanti Cikde risik2 semula nama baby boy ni ye... :).

Update: Dapat dah.. namanya Ahmad Muadz. Thanks to Cik Wan.

Wednesday, April 25, 2012

Program peningkatan kemahiran industri

Pada 21 - 24 April bertugas di Kuantan Parade. Promosi/hebahkan kepada orang ramai mengenai PROGRAM PENINGKATAN KEMAHIRAN INDUSTRI atau PROGRAM PENINGKATAN KEMAHIRAN SISWAZAH. Nama cemana boleh lain ek? Apa pun, itu adalah program yang sama. Keterangan lanjut boleh dirujuk DISINI.




Batrisyia Amni.

Promosi adalah perlu untuk hebahan dan untuk pengetahuan orang ramai, tapi sambutannya sangat mengecewakan. Adeiii.. penat, bosan jugak, orang lari-lari ingatkan kita nak jual barang.. huhuh.. Takpelah, demi tugas yang diberikan. Mujur ada Batrisyia teman Cikde. :). Domo arigatougozaimas Batrisyia...

Tuesday, April 24, 2012

PROGRAM PENINGKATAN KEMAHIRAN SISWAZAH

PROGRAM PENINGKATAN KEMAHIRAN SISWAZAH,
SIJIL KEMAHIRAN GRADUAN

Kursus yang ditawarkan:
1) Computer Technology & CCTV > 7 bulan
2) Water & waste water analysis > 8 bulan
3) Robotic & Automation > 6 bulan
4) CAD CAM Application > 7 bulan
5) Industrial Plastic Technology > 6 bulan
6) Automotives Services Technology > 6 bulan
7) CNC Technology > 9 bulan
8) Industrial Design > 9 bulan
9) Industrial Motor Control > 7 bulan
10) Multimedia & Graphic Design > 6 bulan
11) CISCO Certified Network Associate (CCNA) > 8 bulan

Syarat penyertaan
- Warganegara Malaysia.
- Lepasan Diploma, Ijazah IPTA/IPTS, Diploma Kolej Komuniti, Diploma Kemahiran Malaysia yang belum/diberhentikan kerja.
- Siswazah yang telah tamat pengajian dan belum menerima sijil layak memohon.


Kelebihan program
- 80% latihan praktikal.
- Pembiayaan Kerajaan Malaysia (percuma).
- Elaun Sara Hidup RM 500.00.
- Penginapan disediakan (percuma) di kampus TATIUC.

Pertanyaan dan maklumat
TATI UNIVERSITY COLLEGE
Jabatan Perniagaan & Hubungan Industri
Tel: 09-8601173/4
En. Zahari = 019-965 0409
Pn. Mariamah = 013-9204029
Pn. Nur Faezah = 013-9142703


Tuesday, April 17, 2012

Finally, my first quilting!

Alhamdulillah... this is my first quilting. Susah juga nak kumpulkan kain cotton ni. Tak nak keluar modal banyak, so kumpullah kain cotton sikit2.  

       
      
                    
                            

  
                         
Fuuhhh, bangga dapat siapkan dua sarung bantal guna kaedah quilting. Jangan tak percaya, bantal pun hasil buatan sendiri tau. Guna kekabu kampung. Terima kasih pada ayah yang tak jemu buang biji kekabu.