Monday, December 6, 2010

Kelas pertama

6 Disember 2010, Isnin: Kelas pertama ke? Emmm... actually, pertama kali masuk bilik kuliah ni....

Pagi tadi dalam jam 9.00 pagi, Cikde ada morning meeting bersama pelajar dan Kaneco Sensei... kelas translation, translate English ke Bahasa Jepun. Cikde tukang baca je. hehehehe... best gak tengok cara diaorang belajar. Seorang demi seorang akan translate setiap ayat dalam buku tu ke Bahasa Jepun.

Kemudian, dalam jam 10.30 pagi, Cikde ke kelas Kaneco Sensei. Cikde duk depan sekali. Semangat belajar tuh... Ini lah Kaneco Sensei. Cakap dan tulis dalam Bahasa Jepun. Penuh tulisan Jepun..... haaaa.. ada paham ka?



Dikesempatan ini, Cikde nak ucapkan salam Maal Hijrah 1432... Semoga perjalanan hidup ini dipenuhi keberkatan... Amin...

5 comments:

Nadiah Sidek said...

salam kak sita..

kak sita sambung belajar di jepun ke? huhu..nadiah ketinggalan keretapi la..

Marsita said...

waalaikum salam nadiah,
kak sita ada research training je kat sini selama 2 bulan... :)

takpe ada banyak lagi keretapi lain... ehehehe

Nadiah Sidek said...

hihi. oo..syok la dpt training jauh2. enjoy la kat sana! bukan senang nak gi negara org ;). ambil gambar byk2 tau..kenangan tu

nursakinah said...

wahhh~!ape yang dia tulis kat papan tu????x paham..sob3x

Marsita said...

saya pun tak faham... tapi yg pasti sensei citer pasal alat Inductive Couple Plasma... ICP.. sy pun tak penah tengok alat tu lagi.. adess...