Wednesday, December 8, 2010

Kedai 4

2 Disember 2010, Khamis lalu: Kubo Sensei bawa kami ke kedai Daiso (kedai 100 yen). naik train dengan tambang 150 Yen (RM5.70)... dekat je pun, tak sampai 2 minit duk dalam train.


Gambar atas: Stesen Edobashi, dekat je dengan apartment cikde. Sebelah je.
Gambar bawah: Tertarik dengan bulldozer tu, kecik je kan?

Ramai kan orang dalam train? Memang besar kedai dia... dan ada banyak cawangan serta nama selain Daiso. Kat kedai ni beli apa ea... emmm rasanya, beli besen, tupperware dengan stoking.

Train pulak ada banyak jenis. Jenis yang perlahan, sederhana dan paling laju. Nama pun ada banyak... ades... cikde tingin gak nak naik train paling laju di dunia, nama dia Shinkan. tak tau la bila...

4 comments:

nursakinah said...

wahh~!!best2x.tingin jugak nak naik train..miss x ade bullet train ke??ke shinkan tu bullet train??

Marsita said...

yup...shinkan tu bullet train. tapi kat sini takde bullet train=bandar kecik. nak pegi yang jauh2 baru naik bullet train.. contohnya: 7 jam train biasa/kereta, bullet train = 2 jam... lebih kurang gitu la betapa lajunye shinkan...

nursakinah said...

uhuh...hebat la teknologi kat sana...
ustad syahrul suggest kami pergi sane..huhu..
best2x..one day..sy nak naik bullet train tu..dr sek0lah dulu bercite2x..kalau laju tu x bahaya ke tapi??

Marsita said...

yeah.. sy pun nak..InsyaAllah, one day.. Amin..
ada banyak laju yang bahaya=kereta laju, buai laju, motor laju... tapi yang ni cuma duk dalam train yang laju=tidak bahaya... (^-^)V